Det andet Ycity-projekt i 2009 blev udført af foreningen Team Ycity som et ungdomsdemokratiprojekt under EU’s ungdomsprogram i samarbejde med Lokal Agenda 21 Sekretariatet i Region Sjælland samt partnere fra Tyskland og Sverige. Konceptet var ligesom i 2008 at skabe en midlertidig by, der skulle simulere byens fysiske og sociale struktur.

Dette år foregik Ycity på Musicon, der er et tidligere fabriksområde i Roskilde, som kommunen forsøger at udvikle til en ny bydel. De 50 indbyggere havde en stor, gammel fabrikshal til rådighed, hvor de kunne eksperimentere med deres idéer. For at simulere byens fysiske struktur blev der i fabrikshallen konstrueret forskellige rum med lagener hængende ned fra loftet samt andre remedier. Disse rum skulle udfyldes af action-grupper, hvor indbyggerne udviklede og praktiserede deres idéer om det gode liv og samfund.

Ycity ’09 ekisterede syv dage og var inddelt i tre faser:

  1. The Rise of the City: Første fase fokuserede på at etablere fællesskabet i byen og få værktøjer til at skabe forandring.
  2. City Life: Anden fase fokuserede på de actions, som indbyggerne udviklede og praktiserede. City Life blev afsluttet med et besøg af poltikere, som fik et indblik i indbyggernes drømme og idéer.
  3. The Beginning of the Glocal Change: Tredje fase fokuserede på, hvad deltagerne havde lært i Ycity ’09 og udviklede fremtidige actions.

This slideshow requires JavaScript.