Ycity ’11 var det første projekt, der foregik i udlandet, nemlig i Litauen. Projektet var organiseret som en ungdomsudveksling under EU’s ungdomsprogram i et samarbejde mellem Team Ycity, NGO “Krantas” fra Litauen, Civitas Civil Society Foundation fra Rumænien og Landesschülerrat Mecklenburg-Vorpommern fra Tyskland. Partnerskabet blev etableret et halvt år inden selve ungdomsudvekslingen på et partnerseminar i Danmark, hvor projektets mål og aktiviteter blev udviklet.

Projektet blev afviklet over otte dage lidt uden for byen Plunge og var inddelt i tre faser:

  1. Den blå fase fokuserede på at etablere gruppen. Dette skete fx ved at gennemføre en fælles flash mob i et lokalt supermarked.
    2. Den røde fase fokuserede på at skabe actions. Deltagerne arbejdede her i actiongrupper, som fx kunne være en gruppe, der gennem sportsaktiviteter satte fokus på fysiske aktiviteter i det offentlige rum. Actiongrupperne fik tre udfordringer, hvor de skulle skabe et impact for hinanden, et impact i det offentlige rum i Klaipeda og endelig et impact på lokale politikere.
    3. Den grønne fase fokuserede på, hvordan Ycity kunne fortsætte. Dette skete ved at udvikle projektidéer, der dels kunne gennemføres i deltagernes egne lokalsamfund, og dels på tværs af nationale grænser.

This slideshow requires JavaScript.